Natrag
eSIG

Digitalna transformacija poslovanja uz eSIG

Neovisno o vremenu, mjestu gdje se nalazite ili uređaju koji koristite, zahvaljujući eSIG-u možete potpisati svaki dokument. Digitalna platforma TIS Grupe nudi vam sve potrebne preduvjete za bespapirno i ekološki osviješteno poslovanje.

Da bi se proizvela jedna tona papira potrebna su dva stabla, 240.000 litara vode i 4.700 kWh električne energije. Digitalna tehnologija ulazi u gotovo sve segmente naših života istovremeno mijenjajući našu svakodnevicu.
Kako bi odgovorila na sve zahtjevnije potrebe digitalizacije, TIS Grupa je ponudila funkcionalno rješenje koje omogućava modernizaciju poslovanja i čini ga efikasnijim.

eSIG

Potpis u svako vrijeme i na svakom mjestu

Platforma eSIG temelji se na SIGNificant tehnologijama grupacije Namirial koje ispunjavaju sve relevantne standarde ISO i EU direktiva (eIDAS i ISO27001:2013). Osim digitalnim certifikatom, elektroničko potpisivanje je omogućeno vlastoručnim potpisom na potpisnom uređaju te HTML5 potpisom.
Osim što je dostupna 24/7, prednost eSIG platforme ogleda se i u fleksibilnosti izbora potpisnih uređaja, od dediciranih potpisnih pločica najviše kvalitete, do mobilnih uređaja koji rade pod Android ili iOS operativnim sustavom. Upravo zahvaljujući toj karakteristici, omogućeno je i potpisivanje dokumenta na daljinu.

Zaštićen i siguran potpis

S ciljem zaštite, onemogućavanja zloupotrebe i krivotvorenja, potpisni podaci i hash dokumenta se zajedno kriptiraju, a tijekom potpisnog procesa dokument koji se obrađuje zaštićen je od neovlaštene manipulacije. Prilikom dokazivanja autentičnosti potpisa, svi forenzički podaci koji se nalaze u PDF-u dostupni su samo uz privatni ključ biometrijskog certifikata. Kao dio eSIG platforme standardno se isporučuje i aplikacija za forenzičku analizu potpisa. Slijed potpisivanja i drugih promjena na zaključenom dokumentu moguće je vidjeti kroz standardni PDF preglednik.

Potpisivanje dokumenata moguće je vlastoručnim potpisom na potpisnom uređaju ili korištenjem osobnog digitalnog certifikata. Kako bi se podržali i procesi s više stranaka te više zaposlenika koji potpisuju isti dokument moguće je unaprijed definirati redoslijed potpisa. U tom slučaju svaki potpisnik e-mailom dobiva informaciju o dokumentima koji čekaju na njegov potpis. Aplikacija podržava i zamjenske potpisnike, skupine potpisnika i promjenu redoslijeda potpisnika.

 

Video identifikacija na daljinu

Modul za video identifikaciju podržava proces video identifikacije na daljinu, s ciljem upisivanja („onboardinga“) novih klijenata koji ne mogu ili ne žele taj proces odraditi u poslovnici.
Modul za video identifikaciju omogućuje evoluciju od fizičkih prema virtualnim poslovnicama jer su ispunjeni svi uvjeti za sigurnu i zakonski usklađenu udaljenu identifikaciju novih i postojećih klijenata. Proces video identifikacije je sukladan eIDAS uredbi, KYC i AML propisima te Pravilniku o pružanju i korištenju usluga povjerenja (NN 60/2019, 19.6.2019). Video identifikacija omogućuje izravnu komunikaciju klijenta s agentom ili komercijalistom neovisno o lokaciji klijenta, preko chata, videopoziva ili audiopoziva.
Video vezom klijent se može informirati o proizvodima i uslugama, može provesti razne transakcije i savjetovati se u vezi s poslovanjem. Na taj način se može ponuditi produljeno radno vrijeme u odnosu na fizičku poslovnicu i smanjiti problem čekanja u redu. Usluge i procese koji koriste video identifikaciju moguće je konstantno nadopunjavati i na taj način izgraditi virtualnu poslovnicu.
Sâm proces identifikacije je u cijelosti konfigurabilan i moguće ga je prilagoditi potrebama i zahtjevnosti pojedinog procesa i poslovnog cilja koji se tim procesom postiže. Na isti način se postiže i usklađenost identifikacijskog procesa s lokalnim zakonodavstvom. Uobičajeno je, ne i obavezno, da se proces video identifikacije zaključi potpisivanjem pristupnog dokumenta kroz ranije opisani potpisni modul.

 

Neovisno o vremenu, mjestu gdje se nalazite ili uređaju koji koristite, zahvaljujući eSIG-u možete potpisati svaki dokument.
Kome je eSIG namijenjen?

Platforma eSIG jednostavno se integrira s postojećim sustavima za podršku poslovanja i trajnog arhiviranja potpisanih dokumenata.
Platforma eSIG prati sve trendove u području e-potpisivanja i konstantno se nadograđuje novim tehnologijama poput biometrijske i video identifikacije!
Inovativna platforma eSIG pojednostavljuje poslovanje svake kompanije zadovoljavajući potrebe djelatnika kompanije, ali i krajnjih korisnika njezinih usluga.

Video

eSIG rješenje

Radite s nama