Proizvodi

IDEA KNOCKOUT: VINEYARD ANGEL MEĐU TOP 12 TECH START UP-ova

VINEYARD ANGEL MEĐU TOP 12 TECH START UP-ova

Iako se čini da je SENDD ove godine postao sinonim za TIS AI, daleko od toga da je to bio jedini projekt koji su naši stručnjaci za umjetnu inteligenciju ove godine štrikali. U prvom redu tu, dakako, mislimo na Vineyard Angela.

Naše je boje u ringu hrabro branila, sad već slobodno možemo reći, naša ambasadorica veteranka i počasna TIS-ovka Ivana Rendulić Jelušić, koja je žiriju predstavila anđela čuvara za vinogradare i sve ostale pametne poljoprivrednike koji su spremni za smart budućnost. „Vineyard Angel je jedinstvena, inovativna i modularna digitalna AI platforma koja obuhvaća cjeloviti sustav podataka i znanja o pojedinom vinogradu“, objašnjava direktorica Alti Agra. „Nije geografski ograničena i moguće ju je primjenjivati u svim vinogradarskim regijama svijeta kao i na vinogradima svih površina. Rješenje se sastoji od pojedinih modula/sastavnica koje odgovaraju specifičnim uvjetima proizvodnje grožđe i specifičnim zahtjevima vinogradara.“

VINEYARD ANGEL MEĐU TOP 12 TECH START UP-ovaMeđu glavnim prednostima Vineyard Angela zasigurno je i njegova brzina. „Uz naš alat, analize stanja vegetacije od nekoliko desetaka hektara gotove već nakon nekoliko sati, što je neusporedivo brže i efikasnije od dosadašnjeg načina rada - šetnje po vinogradu i promatranja promjena ili pak praćenja vremenskih prognoza i prognoza pojave bolesti i štetnika. Osim uštede vremena, Vineyard Angel omogućava optimiziranu alokaciju resursa i povećava efikasnost proizvodnje i produktivnost vinogradarstva, što na kraju može rezultirati financijskim uštedama za vinogradara“, dodaje Ivana.

U Ivaninom su se navijačkom tim ovaj put našli 
Dženan LojoTomislav Strgar i Josip Kustić. Prema izvještajima špija s terena doznajemo da je Vineyard Angel bio jedini prijavljeni agro tech proizvod, ali i da je atmosfera među natjecateljima bila više nego poticajna.

Ovim putem čestitamo svim izlagačima, a posebno ekipi iz Ani Biome i Bruno Balen, koji su, prema riječima organizatora, odnijeli pobjedu u prilično napetoj tekmi. Drago nam je što smo i mi imali čast biti kotačić u toj zanimljivoj priči.

Tko smo