Proizvodi

SEPA CREATOR: APPROVED BY 3 OD 5 NAJVEĆIH BANAKA U ZEMLJI

SEPA CREATOR: APPROVED BY 3 OD 5 NAJVEĆIH BANAKA U ZEMLJI

Možda u posljednje vrijeme iskačemo iz paštete sa svojim AI proizvodima, dopustit ćemo si reći zasluženo što, uostalom, potvrđuje i golemi interes stručne i šire javnosti, ali naše je core poslovanje i dalje vezano uz financijsku industriju. E, pa vrijeme je da u izlog ponovno gurnemo i ovaj dio naših rješenja. Jedno od njih, usudili bismo se reći ingenioznijih, je i SEPA CREATOR - alat za kreiranje testnih datoteka za SEPA funkcionalnosti.

Zašto ingenioznijih? Ako imate (ne)sreću u ovom trenutku plivati niz bankarske struje, onda vjerojatno grcate u poslu. Barem više nego obično. Kao što znate, narednih tjedana ulazimo u ciljnu dolinu jedne turbulentne utrke koja za sobom povlači brojne promjene. Promjene zbog kojih bi mnogi Q/A testeri, zbog nepregledne količine posla, mogli ostajati i bez kose i bez noktiju istovremeno. A što je programer bez noktiju! Naravno, nadamo se da do toga neće doći, ali izvještaji s terena upućuju na ovakav mogući ishod situacije. 😆

„Alat se već godinama koristi u domaćim bankama za olakšavanje testiranja svih većih regulatornih izmjena na području platnog prometa. Recentniji primjeri su uvođenje eura, uvođenje europskih platnih instrumenata ili svaka druga veća izmjena kao što je ovogodišnja izmjena SEPA rulebooka“, objašnjava Vjekoslav Martinčić, naš vicepredsjednik s pozamašnim iskustvom u financijskoj industriji.

Važno je pritom napomenuti kako ovdje nije riječ o proizvodu koji je namijenjen isključivo hrvatskom tržištu. Ovo je proizvod koji bi mogao olakšati posao svakom Q/A testeru u SEPA području. „Aplikacija se trenutačno koristi u najvećim domaćim bankama, a očekujemo da će ovaj alat u narednom periodu prepoznati i ostale banke u zemlji i inozemstvu“, dodaje Vjeko.

📢 Zašto SEPA CREATOR?

Sasvim plastično, s tri reda podataka, novim izmjenama SEPA rulebooka, prelazimo na 16 redova podataka. To je izmjena koja u produkciju ulazi do kraja studenoga. Uvode je sve banke u SEPA prostoru, uključujući i one nacionalne. Pa vi sad računajte. Koliko imate vremena i imate li dovoljno ljudi da sve testirate do mrtve linije?

👉 Najozbiljnije, izračunajte koliko bi koštalo ručno kreirati 10.000 poruka, a istovremeno znate da na tržištu postoji alat koji taj posao obavi za nekoliko sekundi.

Spasimo QA testere!

sepa@tis.hr

Tko smo